14 Φεβ 2016

Όχι στο ξενόφερτο, ξενέρωτο, ξενόδουλο, φοβιτσιάρη, φλώρο, λεμέ, μπόμπο, φλούφλη, Άγιο Βαλεντίνο…



Ημέρα αγίου Βαλεντίνου  και οι βιτρίνες έχουν γεμίσει εδώ και μία εβδομάδα με ότι μπορείς να φανταστείς σε σχήμα καρδιάς. Κόκκινα μαξιλαράκια, σοκολατάκια και τούρτες, χρυσαφικά, ευχητήριες κάρτες, που οι περισσότεροι θα τρέξουν εκείνη την ημέρα να πάρουνε, για να δείξουνε τον έρωτα ή την αγάπη τους στον άνθρωπό τους.
Κάποιοι σκέφτηκαν πως υπάρχει μια μάζα ηλιθίων καταναλωτών την οποία έπρεπε με κάποιον τρόπο να απομυζήσουν..
Φτιάξανε λοιπόν μια καρικατούρα από τις στάχτες ενός μοναχού (μα πόσο γελοίο είναι να θεωρείς ως “προστάτη” έναν άνθρωπο ο οποίος δεν ένιωσε τί θα πει έρωτας) και είπαν να την “γιορτάζουν” μέσα στο Φεβρουάριο, μιας και αυτόν τον μήνα δεν υπάρχουν άλλες φτιαχτές θεότητες.
Και οι επικοινωνιολόγοι ειδαν ότι πουλάει καλύτερα ...ντυμένος στα κόκκινα

Τι κι αν έχεις σκοτωθεί την προηγούμενη μέρα, αν έχεις βρίσει χυδαία, αν έχεις κερατώσει, αν έχεις πληγώσει. Αυτή την ημέρα το γενικό πρόσταγμα της εμπορικής κατανάλωσης σου επιβάλλει να γιορτάσεις τον έρωτά σου. Άσχετα αν με την αδιαφορία σου, με τον εγωισμό σου, με τις υπερβολές σου, με την ζήλεια σου, με τα ψέματα σου, αρκετές φορές τον χρόνο δείχνεις το αντίθετο

Όλοι κοιτάνε το δέντρο και χάνουνε το δάσος. Κοιτάν να είναι τυπικοί σε αυτήν την ημέρα, και τις υπόλοιπες 364 του χρόνου ξεχνάνε τα πάντα (καλά ντε, αν βγάλουμε τις ονομαστικές εορτές και τα γενέθλια είναι λιγότερες). Τα πιο όμορφα σε αυτή την ζωή είναι τα απρόσμενα. Δοκίμασες ποτέ να πάρεις ένα δώρο στον άνθρωπό σου, μια ασήμαντη μέρα χωρίς γιορτές και «πρέπει», έτσι απλά για να του υπενθυμίσεις πόσο σημαντικός είναι; Δοκίμασες γενικότερα να το υπενθυμίσεις με τις πράξεις σου;. Η συνήθεια γίνεται μεγάλο κομμάτι της ζωής τους.
Συγχαρητήρια  λοιπόν σε εκείνους που στο όνομα του πιο τρυφερού συναισθήματος, του έρωτα, έρχονται και το κάνουν σούπα με το αίσθημα του καταναλωτισμού τους. 
Μετά το “καταναλώνω άρα υπάρχω” ήλθε το “καταναλώνω άρα ερωτεύομαι”...

Στη ζωή θέλει να είσαι μέσα σε όλα, να εχεις πάθος, ένταση, ρυθμό! Χρειάζεται να συμμετέχεις, να παθιάζεσαι, να φωνάζεις, να πανηγυρίζεις, να λυπάσαι και να χαίρεσαι. Να ζεις το κάθε τι έντονα!

Νίκος Τζαφέρης



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More