25 Ιουλ 2011

Ελληνικό ποπ και ροκ 60's - APHRODITE’S CHILD


Ένα από τα μεγάλα συγκροτήματα της εποχής  ήταν οι APHRODITE’S CHILD αποτελούμενοι από τους Βαγγέλη Παπαθανασίου, Ντέμη Ρούσσο Λουκά Σιδερά και Αργύρη Κουλούρη.
 Ο Βαγγέλης προερχόταν από τους FORMINX, ο Ντέμης μετά τους IDOLS πήγε στους MINIS, όπου συνάντησε το Λουκά και τον Αργύρη, οι οποίοι έβγαλαν 2 singles , και μετά προσχώρησε στους WE FIVE, οι οποίοι έβγαλαν επίσης 2 singles. 
Το Μάιο του ’68 το γκρουπ ετοιμάζει τις βαλίτσες του για το Λονδίνο προς αναζήτηση καλύτερης τύχης χωρίς όμως τον Αργύρη που του είχε έλθει εν τω μεταξύ πρόσκληση για κατάταξη στο στρατό.
Μπλοκάρονται όμως στο Παρίσι εξ αιτίας της εξέγερσης  και ηχογραφούν εκεί το πρώτο single «Rain and tears». Το κομμάτι κάνει πάταγο μεταδιδόμενο απ’ όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Γαλλίας ξεπερνώντας μόνο στη χώρα αυτή μέσα σε 3 μήνες το 1.000.000 αντίτυπα σε πωλήσεις.
Το γκρουπ έβγαλε στα 60’s και άλλα singles, μεταξύ των οποίων και το επίσης μεγάλο σουξέ «It’s 5 o’clock» και δύο LP’s, τα «End of the world» (1968) και «It’s 5 o’ clock» (1969).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More