18 Νοε 2011

Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ & ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΙ




Μια μέρα ένας άνθρωπος βρήκε ένα κουκούλι μέσα στο οποίο βρισκόταν μια πεταλούδα. Μετά από λίγο καιρό, φάνηκε ένα μικρό άνοιγμα στο κουκούλι και ο φίλος μας πρόσεξε ότι η πεταλούδα προσπαθούσε με όλες τις τις δυνάμεις να απελευθερωθεί από αυτό. Δυστυχώς, όμως γι αυτήν, δεν τα κατάφερνε!
Ο άνθρωπος κατάλαβε ότι η πεταλούδα είχε σταματήσει την προσπάθεια γιατί είχε κολλήσει. Της ήταν (νόμιζε) αδύνατο να απελευθερωθεί.
Έτσι, αποφάσισε να τη βοηθήσει και με ένα ψαλίδι άνοιξε το κουκούλι. Η πεταλούδα εμφανίστηκε δειλά - δειλά. Αλλά κάτι παράξενο συνέβη. Το σώμα της ήταν πρησμένο και τα φτερά της καχεκτικά. Της ήταν αδύνατο να πετάξει.
Ο φίλος παρακολουθούσε την πεταλούδα με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή το σώμα και τα φτερά της θα δυνάμωναν και θα μπορούσε να φύγει. Αλλά δυστυχώς, τίποτε δεν συνέβη.
Η πεταλούδα παρέμεινε καθηλωμένη, ακινητοποιημένη. Στην ίδια κατάσταση. 
Ο άνθρωπος από την ευγενική του πρόθεση να βοηθήσει, δεν αντιλήφθηκε ότι ο αγώνας που έκανε η πεταλούδα για να απελευθερωθεί από το κουκούλι της, ήταν και το μυστικό που η φύση την είχε προικίσει ώστε να αποκτήσει ένα δυνατό σώμα με μεγάλα φτερά που θα μπορούσαν να πετάξουν!
Φίλες και φίλοι, όπως το σιτάρι που γίνεται δυνατό από το φύσημα του ανέμου, στη ζωή όλοι μας χρειαζόμαστε μερικές φορές να καταβάλουμε προσπάθεια. Αυτό είναι που μας κάνει πιο δυνατούς.


Όλοι εσείς που διδάσκετε άλλους ανθρώπους, εσείς που είστε γονείς, εσείς που με τα έργα και τα λόγια σας καθοδηγείται, καλό είναι να θυμάστε πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνετε ένα βήμα πίσω και να αφήνετε τους άλλους να κάνουν κάτι οι ίδιοι για τον εαυτό τους!














(Κείμενο του Paul Matthews, σε ελεύθερη μετάφραση / προσαρμογή Άκη Αγγελάκη).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More